Sla navigatie over

Joost van Bellen

 • Ontwerp een boekenlegger voor Joost van Bellen

  Opdrachtgever:
  Joost van Bellen
  Beloning:
  Jouw naam achterop 100.000 Boomerangkaarten en een gesigneerd exemplaar van Pandaogen
  Inzendingen:
  33
   
  Gesloten

2014 is een bijzonder jaar voor Dance-dinosaurus en legende Joost van Bellen. Zo heeft hij niet alleen zijn debuutroman Pandaogen uitgebracht, maar is hij per 1 juli gasthoofdredacteur van Boomerang Create. Dat betekent dat hij bepaalt wat er in onze kaartenrekken hangt. Namens hem daarom deze opdracht:

Een mooi opgemaakte roman als Pandaogen is eigenlijk alleen af als je er ook een opvallende boekenlegger bij hebt. Niemand zit meer te wachten op achterlijke vormgeving of sluikreclame die al jaren de norm vormen voor de boekenlegger. Joost daagt je daarom uit met iets nieuws te komen. En dan bedoelen we ook IETS NIEUWS.

 

Waar het om gaat
Kom met een mooi en vernieuwend idee voor een boekenlegger voor Joost van Bellens roman, Pandaogen.

Om je op weg te helpen
Joost van Bellen heeft één voorwaarde, waar het ontwerp aan moet voldoen: GEEN PANDA’S. Het gaat in het boek namelijk niet om dieren. Het gaat ook niet over Joost van Bellen. Het gaat niet over dancemuziek. En het gaat niet over de glitter en glamour van de mode-industrie, maar juist om de donkere kant ervan.
We raden je dus aan om als de wiederweerga Pandaogen te gaan lezen en zo tot een passend, mooi ontwerp te komen. Laat  slappe plaatjes en suffe teksten voor wat ze zijn en bedenk een boekenlegger, waar Joost van Bellen en zijn fans écht op zitten te wachten.

Kijk hier ook naar de prachtige trailer van Pandaogen.

Waarom je zou
Als Joost van Bellen jouw ontwerp kiest gaat hij je persoonlijk bellen om je te feliciteren. Vervolgens worden meer dan 100.00 kaarten gedrukt met op de achterzijde jouw naam. En tot slot krijg je ook nog 200 kaarten van je eigen ontwerp en een uitgave van Pandaogen thuis gestuurd. Wat wil je nog meer?

Wanneer

Zorg dat alle ontwerpen die je wilt indienen uiterlijk zondag 6 juli om  middernacht online staan bij deze opdracht. 

We raden je aan om meteen aan de slag te gaan en wat research te doen over het boek. Je kan het beste natuurlijk het boek lezen, maar met een  rondje op het internet kom je ook een heel eind.

Foto's van het boek en zijn lezers vind je hier.

De trailer van Pandaogen bevelen we jullie ook warm aan.

 

 

 

Als Joost van Bellen jouw ontwerp kiest gaat hij je persoonlijk bellen om je te feliciteren. Vervolgens worden meer dan 100.00 kaarten gedrukt met op de achterzijde jouw naam. En tot slot krijg je ook nog 200 kaarten van je eigen ontwerp en een gesigneerde uitgave van Pandaogen thuis gestuurd. Wat wil je nog meer?

Winnaar van deze opdracht

 • Mascaber

  Mascaber

  door Gato
  332 keer bekeken
  4 sterren

Commentaar van de jury

Ons viel op dat een aantal van jullie voor deze opdracht ouderwets met pen en papier aan de slag gingen. Leuk! De inzendingen waren dan ook een stuk abstracter en kunstzinniger dan de über-strakke designs die we gewend zijn. Dat pakte niet altijd goed uit, maar voor de meeste zeker ook niet slecht! Je moet je wel bedenken dat een foto van je collage of tekening vaak geen recht doet aan het origineel.

Joost van Bellen vond het heel moeilijk om een keuze te maken. Hieronder een paar punten waar hij zijn keuze op heeft gebaseerd:

"Ten eerste moest ik alle afbeeldingen waar een gezicht op stond afkeuren. Ik wil namelijk niet dat de lezers van Pandaogen een specifiek beeld hebben van het hoofdpersoon, daarom staat Eva Akkerman ook niet op het omslag van het boek. Andere inzendingen waren te verhalend, en soms sloot dat niet aan bij het verhaal, dan begreep ik het gewoonweg niet, hoe mooi het ontwerp ook was. Ook heb ik een aantal beelden afgekeurd, omdat ze te somber of juist te lollig waren: Pandaogen is beide.

Uiteindelijk heb ik voor het ontwerp van Gato gekozen, omdat het mooi gemaakt is, perfect past bij het omslag van het boek en aansluit bij de titel én de inhoud. De mascaraborstel slaat op uitgelopen make-upogen (pandaogen!) en de haren van het borsteltje lijken op messen. In het boek komen messen en zwaarden voor, dat klopte perfect."

Bekijk hier de selectieprocedure:

 

Boomerang gastredacteur Joost van Bellen from Boomerang Create on Vimeo.